Mic dejun 2

Mic dejun 2

Micul dejun este adesea numit „cea mai importantă masă a zilei” și dintr-un motiv bine întemeiat. Corpul își reface rețeaua de glucoză pentru a-ți stimula nivelul de energie și vigilența, oferind în același timp și alți nutrienți esențiali necesari pentru o sănătate bună.

Micul dejun bazat pe carbohidraţi

Un mic dejun axat pe carbohidrați nu va face decât să iți ofere o doză foarte mică de energie urmând să simți oboseala cum începe să se instaleze din nou. Oricare ar fi selecția dvs. alimentară, asigurați-vă că obțineți până la 30% din caloriile totale zilnice din proteine, 40% din carbohidrați și 30% din grăsimi. În acest fel vă veți asigura că modelele dvs. alimentare sunt echilibrate și bine distribuite. Va trebui să aveți proteine în fiecare dintre mesele dvs., astfel încât să fie răspândit uniform și utilizat mai eficient de către organism.

Nu sări peste micul dejun

Când te trezești, rezervele de glicogen sunt scăzute. Glicogenul este glucoza care a fost stocată în mușchii și țesuturile hepatice și este eliberată lent, astfel încât nivelul glicemiei să fie stabil peste noapte.
Când săriți peste micul dejun, toată energia din rezervele de glicogen este consumată iar corpul începe să descompună grăsimea pentru a produce energie. Puteți slăbi cu această metodă, dar puteți experimenta, de asemenea, un nivel redus de energie și oboseală.
Consumul de mic dejun poate adăuga un impuls nutritiv pentru tot restul zilei, îmbunătățește nivelul de energie și metabolismul și influențează alegerile alimentare sănătoase.

Micul dejun ideal

Un mic dejun ideal, bine echilibrat și nutritiv, vă poate oferi energie și vă poate împiedica să mâncați prea mult în restul zilei.
Micul dejun este important, dar să mănânci pur și simplu micul dejun e doar jumătate din luptă.
Adevărata victorie vine atunci când consumi un mic dejun de înaltă calitate, plin de proteine și nutrienți.
Micul dejun ar trebui să conțină o cantitate controlată de calorii și un echilibru între proteine carbohidraţi şi alţi nutrienţi.
Așadar beneficiile unui mic dejun ar fi:

  1. aport crescut de vitamine și minerale pentru o stare de spirit mai pozitivă și contribuie la
    reducerea oboselii
  2. un control mai bun al apetitului, contribuind la o mai bună gestionare a greutății
  3. putere de concetrare sporită

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×